fredag 27 maj 2011

Demonstration av landstingstyrelsens ordförande på Regionfullmäktige

Idag träffade länets regionpolitiker på regionfullmäktige för att diskutera aktuella frågor för länet. Antalet ärenden var väldigt magert utan det var mest informationer från tjänstemännen. En fråga som är viktig för länet är kommunaliseringen av hemsjukvården. Man vill nu skjuta på införandet ytterligare ett år och nu skulle regionfullmäktige säga sitt. Bl.a. så var Kristdemokraternas Lennart Sjögren uppe i debatten och frågade vad anledningen är att man skjuter på detta och vad det är man inte kommer överens om. Handlingen som vi hade gav inte några svar på detta.

Jag blev väldigt förvånad när landstingstyrelsens ordförande då går upp och demonstrativt inte ger några svar på detta. Sanningen är att man inte kan komma överens om vad som är hemsjukvård och inte vilket inte bör hållas hemligt för fullmäktiges ledamöter. Dessutom har landstinget inte koll på vad detta kostar idag så man vet inte vad det är man ska skatteväxla.

Det är bara att beklaga att sossarna inte är beredd att ta ansvar för sina misslyckanden, för detta att inte klara av att kommunalisera hemsjukvården är inget annat än ett rejält misslyckande.

2 kommentarer:

  1. Ja, det är beklämmande att socialdemokraternas ledande politiker i landstinget väljer att provokativt mörka hela denna fråga. Det är en fara för demokratin när makthavare gömmer sig bakom otydligheter , slutar skicka ut skriftligt material till fullmäktigeförsamlingarna och dessutom väljer att inte svara på tydliga och relevanta muntligafrågor. Regionfullmäktige måste vara en arena för politiska samtal och inte en arena dit 99 ledamöter ska komma 2-3 gånger per år för att nicka ja till dåligt presenterade förslag.
    Jag som regionfullmäktigeledamot kommer inte att sitta stilla utan jag kommer att kräva att den socialdemokratiska ledningen ändrar sin attityd!
    Lennart Sjögren (kd)

    SvaraRadera
  2. Jag håller helt med dig Lennart. Jag tror tyvärr detta bara är början. Jag tror att våra s-politiker i länet kommer undvika politisk debatt såväl i regionfullmäktige som landstingsfullmäktige.

    SvaraRadera