fredag 15 september 2017

Den fikande försvarsministern

Cirkusen fortsätter i riksdagen när det gäller haveriet på Transportstyrelsen. Igår kunde vi höra hur C och L nu väljer att inte fullfölja den misstroendeförklaring som är riktad mot försvarsministern, ett mycket märkligt beteende. Är det så att man har gett vika på medias och sossarnas påtryckningar, är det så att regeringen och ledarskribenter ska få bestämma hur C och L agerar i riksdagen?

När det i somras kom fram att Transportstyrelsen hade lagt ut känsliga uppgifter på en konsultfirma i Östeuropa mot Säpos vilja och mot den lagstiftning som finns. Att oppositionen då reagerar är sunt och ligger i oppositionens uppgift. Snabbinkallade utskott och KU som börjar sin granskning innan terminen ens har startat. Alliansen visade på en enighet att nu räcker det med käbbel från regeringen.

Man valde då att meddela att man tänkte lägga misstroendeförklaring mot tre statsråd som alla visste om vad som hade hänt långt tidigare utan att meddela statsministern eller tagit upp frågan i säkerhetspolitiska rådet. Någon minister sade att det inte fanns rum att diskutera frågan i eller att man inte tar upp en så allvarlig fråga på en fikarast. Som vi alla vet så offrade Löfven två av dessa ministrar medan den tredje skulle han ta strid för, vilket är ganska logiskt. På samma sätt som Alliansen inte kan styras av Löfven så kan inte Löfven tillåtas styras av Alliansen.

Nu står striden om försvarsministern och då får vi veta att C och L har ändrat sig, det finns inte längre skäl att rösta igenom en misstroendeförklaring mot honom. Va? Vad är det som har hänt sedan i somras som gör att han inte längre har något ansvar? Har de andra två statsråden fått lämnat i onödan, för då kan inte de heller ha något ansvar i denna fråga?

Försvarsministern hade information långt innan det blev offentligt och statsministern konfronterades om detta. Han har inte lyft frågan i det nyinrättade Säkerhetspolitiska rådet som Löfven själv har inrättat för att samordna frågor som har med rikets säkerhet att göra. Vad gör man på dessa möten om en sådan här allvarlig fråga inte lyfts, fikar man bara på regeringskansliet?

Men det mest allvarliga i detta är att Försvarsministern hävdar att han inte har gjort något fel och nu håller tydligen C och L med honom. Är det verkligen okej att som försvarsminister inte informera eller prata med statsministern om att känsliga uppgifter kan ha läckt till främmande makt! Kan man verkligen ha en försvarsminister som inte inser detta? NEJ!

Det som nu krävs är att en samlad Allians börjar ta ansvar för Sverige. Acceptera inte statsråd som inte förstår vilket uppdrag de har. Det är endast genom en samlad Allians som Sverige kan bli av med den fikande regeringen och få en regering som sätter jobb och välfärden främst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar