lördag 13 januari 2018

Den smutsiga valrörelsen har börjat

Det märks att vi nu börjar närma oss valet och har gått in i valåret 2018. De politiska strategierna är nu formade och man börjar allt mer jobba efter dem. Vi ser även att de förtroendevalda och de som vill bli omvalda höjer tonläget i debatten och media.

Jag har noterat att socialdemokraternas strategi blir allt tydligare. Man kommer satsa stenhårt i detta val med alla tillbuds stående medel inom rörelsen och tyvärr verkar det bli en riktigt smutsig valrörelse från dem med mycket osanningar som ska spridas och fula påhopp. Frågan är om den regionala och lokala strategin är samma som vi kommer se på nationell nivå. Har man tagit inspiration från USA och Donald Trumps vinnarkoncept. Man kommer dessutom använda alla de maktmedel de har, det kan röra sig från att man som fackligt förtroendevald agerar i partipolitiska frågor eller så kan det vara så att man använder revisionen som verktyg i kampen mot borgerligheten och Alliansen.

Vi kunde dagarna se hur S i Gävle väljer att återigen gå på enskilda moderata företrädare med direkta personpåhopp och påhitt. Man påstår återigen att vår moderata ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden skrämmer bort folk genom sitt ledarskap så personalen flyr och genom media påstås nu felaktigt att man gjort en anmälan till arbetsmiljöverket. Det är klart att detta är ett sätt att försöka kasta så mycket skit som möjligt på en enskild moderat företrädare. När vi kollar upp fakta i detta så finns ingen anmälan inskickad utan dialogen med facken fortsätter om arbetsmiljöproblem på förvaltningen. Ingen medarbetare, vad vi kunnat hitta, har sagt upp sig på förvaltningen. Det är samma strategi som för ett år sedan när man påstod samma saker även då utan grund.

I Hudiksvall kunde vi se att den förre S-landstingsrådet som numer är ordförande i Hälsinglandsmuseum kastar anklagelser mot den moderata revisorn i kommunen. I ett internt samtal inom moderaterna har en moderat medlem haft synpunkter på museets verksamhet, detta rasar nu sossarna över och kastar rasistanklagelser och att han inte får ha synpunkter på detta och därmed inte kan fullfölja sitt uppdrag som revisor. Dessa anklagelser publiceras utan att de kan styrkas och endast i ett enda syfte att misskreditera moderata politiker.

Jag är helt övertygad om att denna strategi kommer fortsätta under det kommande året och jag är mycket bekymrad över det. Varför väljer man att gå på personangrepp istället för att prata sakpolitik och vad vi kan göra för att utveckla regionen och kommunen.

Frågan man ställer sig är, vem ska de ge sig på nästa gång? Är det du eller jag som står på tur?

Vi moderater kommer inte vara en del i detta. Jag kommer göra det jag kan för att vi inte ska sjunka lika lågt som våra motståndare. Tyvärr finns risken att det finns företrädare hos oss som inte kommer orka stå emot och antingen lämna politiken eller slå tillbaks. Och risken är såklart att de lyckas att vi förlorar valet.

Vi ska göra de vi kan så att vi jobbar enligt vår moderata partiledare mantra, där vi ska ha ett vuxet förhållningssätt och vi ska bemöta våra motståndares bästa argument inte deras sämsta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar