måndag 2 juli 2012

Bra samtal med sjuksköterskor på Gävle sjukhus

I torsdag träffade jag och mina oppositionsrådskollegor några sjuksköterskor som bjudit in till träff. De hade bjudit in alla landstingsråd, såväl majoritet som opposition, för att diskutera deras förutsättningar för att kunna göra ett bra arbete. Tyvärr var det bara vi i Samverkan som tackade ja till mötet och deltog. Det var ett mycket bra och givande möte där de fick möjlighet att berätta om deras vardag och hur saker och ting fungerar och vi fick även möjlighet att fråga dem om vad vi kan göra för att göra sjukvården bättre i länet. Självklart kom lönedelen upp som en viktig fråga där det är viktigt med rättvisa löner och en bra löneutveckling.


Träffen avslutades med att de bjöd in oss politiker att ”gå i mina skor” projektet som vårdförbundet har startat. Det innebär att de bjuder in någon politiker eller annan beslutfattare för att gå med en sjuksköterska under en hel dag. Detta påminner om det som jag nu redan gör när jag är ute ”praktiserar” i verkligheten, bl.a. var jag förra veckan med på akuten på Gävle sjukhus under ett arbetspass på kvällen. Dessa besök är mycket givande erfarenheter som jag kommer ta med mig i mitt politiska arbete och jag hoppas att landstingsråden också tar denna möjlighet och ser hur det fungerar i verkligheten ute i våra verksamheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar