fredag 6 juli 2012

Almedalsveckan är över för denna gång

Nu är årets Almedalsvecka över för min del.

Förra året var vi och lyssnade på KRIS(Kriminellas Revansch i Samhället) och deras berättelser på hur de ser på problemen med subutex- och metadonbehandlingar. I år var jag och lyssnade på den andra sidan där förespråkare för dessa behandlingsmetoder hade ett seminarium. Rubriken var ”vart kommer Buprenorfinet ifrån” och de presenterade en studie man håller med i Skåne där man ser hur spritt dessa läkemedel är bland ungdomar och hur stort läckaget är. Det var intressant men som sagt så var det mest de som tycker dessa metoder som är bra som var där och pratade och lyssnade. Det är synd att debatten är så svart eller vit och att man aldrig pratar om alternativa metoder.

Även vårdförbundet hade intressanta seminarier i år också. Jag var bl.a. och lyssnade på en paneldiskussion om nya smarta och kreativa idéer för hälso- och sjukvården. Där berättade en distriktsköterska om ett lyckat projekt som drivs i Västra Götaland med äldrehälsovård. Man har i Göteborg infört hälsosamtal för alla 65åringar där man pratar om att förebygga ohälsa och man gör riskbedömningar och gör därefter en hälsoplan. Det är alltid inspirerande och få höra om lyckade projekt runt om i landet, och detta var riktigt intressant. Det är viktigt att vi på allvar börjar hitta smarta lösningar för att förebygga ohälsa.

Detta var ett par av de seminarier som jag var på . Dagarna i Almedalen är mycket bra för oss politiker där vi får möjlighet att höra på och träffa personer som har mycket att bidra med. Att man dessutom samlar dessa på ett och samma ställe gör att det blir mycket intressanta diskussioner och möten. Efter dessa dagar med mycket seminarier (totalt 1800st) och politik så är det nu dags för sommarledighet och ladda batterierna inför hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar