måndag 25 november 2013

Valsedlarna till landstinget och riksdagen är klara

I helgen genomförde vi i nya moderaterna i länet vår nomineringsstämma till riskdagen och till landstiget. Arbetet med att ta fram våra listor har vi arbetat med i flera år. Det första vi har gjort är att arbeta med att rekrytera nya intresserade människor till partiet. För att underlätta för intresserade att delta i partiets arbete har vi under de senaste två åren genomfört traineeutbildning där över 100 personer har deltagit. Detta bygger grunden för att få nya människor att engagera sig i politiken.

I våras påbörjade nomineringskommitténs sitt arbete med att utvärdera våra befintliga förtroendevalda och sett över hur en bra lista kan se ut som speglar samhället på ett bra sätt. Under september genomförde vi ett provval där alla medlemmar gavs möjlighet att rösta på den/de kandidat/kandidater som de vill ska företräda oss på våra listor. Efter det tar nomineringskommittén fram ett förslag som vi nu tog ställning till i lördags.
Stämman antog i princip det förslag som kommittén har presenterat. Det blev så klart en del omröstningar men utslaget var ändå ganska tydligt.

Själv blev jag vald som förstanamn på Gästriklands valsedel till landstinget vilket är mycket hedrande. Jag fick även förtroendet av stämman att vara nya moderaternas landstingsrådskandidat.

Så nu är listorna satta och nu går vi vidare i arbetet för valseger. Tillsammans kommer vi genomföra ytterligare ett framgångsval där vi får en återvald alliansregering och en ny majoritet i landstinget med Samverkan Gävleborg som grund.

2 kommentarer: