söndag 10 november 2013

Alliansväljare vill inte ha socialister i ledningen.

Så nu har sossarna gett besked hur de ser på regeringsfrågan. Man kan tänka sig bilda regeringen med vem som helst bara man får makten. Slutsatsen är alltså att det spelar ingen roll vilken politik man ska bedriva och man hävdar även att väljarna är trött på blockpolitiken.

Idag så skriver både SVD och aftonbladet om hur det ser ut i landet med blocköverskridande konstellationer. I vårt län har vi ganska lång erfarenhet av detta och det är dessa kommuner man nu lyfter fram.

Under förra mandatperioden styrde s tillsammans med c i 6 av 10 kommuner och dessutom i landstinget. Detta var inget som väljarna gillade. I Bollnäs, som var en av dessa kommuner, tappade centern 60% av sina väljare. I Söderhamn tappade centern 28% av väljarna. I Hudiksvall däremot där valde centern att gå fram som en Allians inför valet så där tappade man endast 6% av rösterna. I Landstinget och länet som helhet tappade centern hela 37% av väljarna.

Från vissa håll har man hävdat att alla mindre borgerliga partier tappade oavsett vilka man samarbetar med. Detta påstående stämmer absolut inte. T.ex. Folkpartiet i Bollnäs ökade sina väljare med 93%. I Ljusdal ökade folkpartiet med 58%. I Landstinget ökade folkpartiet med 11%.

Slutsatsen kan inte vara annat än att borgerliga väljare röstar på ett borgerligt parti för att just få en borgerlig kommunledning/landstingsledning och inte en socialistisk kommunledning.

Så det är dags att slå hål på den myt som nu sossarna i landet försöker sätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar