onsdag 14 februari 2018

Gör om gör rätt med Framtidsbygget

Idag deltog jag på ett av mina sista regionstyrelsemöten, jag tror jag ska hinna med något till innan min efterträdare tar över i mars.

Vi fick idag information om Framtidsbygget och vad som händer med det. Det var en mycket bra information där vi fick en grundlig dragning om den vårdplatsutredning som gjorts. Jag hade som vanligt en rad frågor men fick bra svar från de som gjort rapporten. Jag delar inte helt och hållet deras slutsats men det är en bra grund att stå på. Vi fick även träffa den nya programchefen och ansvarig för sjukvårdsdelarna i bygget, vilka också gav mycket bra intryck.

Jag kan helt enkelt konstatera att det kändes mycket bra. Man har nu äntligen gjort det som vi krävt i snart 10år, Man har helt enkelt börjat om från början och börjar i rätt ända med behovsanalyserna först. Hur många vårdplatser behövs, hur ser logistiken ut, hur vill man jobba med vårdteam, enkelrum till alla, flexibla vårdplatser o.s.v. Det känns som de har läst våra moderata budgetförslag, vilket inte var en dag för sent

Tyvärr kommer hela projektet bli försenat, vilket man kan förstå. Är man tvungen att göra om och göra rätt så tar det lite längre tid. Det var även första gången vi fick se en tidsplan och en uppfattning om när vi kan flytta in i de nya lokalerna.

Det är såklart väldigt mycket att göra i de olika skedena men det känns bra att man nu är på banan och att man nu ser till behov och lösningar.

Hade vi haft ett moderatlett styre i regionen så hade detta inte behövt hända, då hade vi gjort rätt från början.

1 kommentar:

  1. Annika Erlandsson13 mars 2018 kl. 08:07

    Vi får hoppas på skifte i Region Gävleborg och att C håller med Alliansen.

    SvaraRadera