torsdag 1 mars 2018

Första dagen som kommunstyrelsens ordförande

Första dagen på ny uppdraget
innehöll OS-hyllningar
Idag var det då den första dagen på mitt nya uppdrag som kommunstyrelsens ordförande i Gävle kommun. Det är inte något nytt för mig att arbeta inom kommunen. Sedan januari 2016 har jag varit ordförande i kommunfullmäktige och nu idag lämnade jag det uppdraget och tog över ordförandeposten i kommunstyrelsen. Jag kommer även inom kort lämna uppdraget som Regionråd och vice ordförande i regionstyrelsen, om detta kommer jag återkomma till framöver.

Moderaterna tillsammans med våra Alliansvänner har styrt Gävle sedan 1 januari 2016. Det var då som den rödgröna ledningen valde att avgå när de inte klarade av att leda Gävle. Vi i Alliansen tvekade inte då utan valde att ta över ledningen. Det har inte varit enkelt att leda en kommun där vi inte har majoritet i nämnder eller fullmäktige. Vi har visat på att det faktiskt går.

I och med detta så kommer denna blogg ändra lite inriktning och kommer säkert handla mer om
Gävle och kommunpolitiken istället för regionpolitik. Jag kommer helt enkelt fortsätta att berätta om min vardag och reflektera över aktuella frågor.

Så idag så var det den första dagen på det nya uppdraget. Jag fick börja med att hylla våra två OS-guld medaljörer från Gävle, Sara McManus och Peppe Flemming. Starten kunde inte varit bättre. Att få ta emot dessa två fantastiska idrottare och få hylla dem för deras insatser är en stor ära.

Morgondagen kommer bl.a. innehålla besök hos polisen tillsammans med en av länets moderata riskdagsledamöter, Tomas Tobe. Det ska bli intressant att se hur de ser på utvecklingen i Gävle och vad vi kan göra för att komma tillrätta med den ökande kriminaliteten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar