tisdag 13 februari 2018

Ny tid, nytt uppdrag

I lördags hade moderaterna i Gävle sin nomineringsstämma där man valde att jag ska vara det nya toppnamnet och kommunalrådskandidat i Gävle. Jag är mycket tacksam och ödmjuk för det förtroende som våra medlemmar och ombud på stämman har visat mig, jag ska göra allt jag kan för att förvalta detta förtroende.

För mig personligen blir detta såklart en omställning. Jag har redan varit aktiv i Gävle kommun under många år, jag blev aktiv 2003 och kom in i fullmäktige 2006. Sedan 2008 har jag haft fokus på landsting/region där jag haft förmånen att ha uppdraget som regionråd och vice ordförande i landsting- och regionstyrelsen. Sedan 2016 har jag även haft uppdraget som fullmäktiges ordförande i Gävle, detta efter att de rödgröna avgick hastigt och lustigt efter att de förlorat sin budgetomröstning 2015

Från den 1 mars går jag alltså in i uppdraget som kommunalråd för moderaterna i Gävle. Jag kommer samtidigt lämna posten som fullmäktiges ordförande och även regionrådsposten. Frågan har ställts om vad som händer i regionen när jag lämnar rådsposten där. Jag kommer sitta kvar i regionfullmäktige och arbeta tillsammans med den moderata regiongruppen i att förbättra sjukvården i länet. Vi kommer i och med detta starta vår interna process för att få fram vårt nya regionråd(vi har idag två råd och det är ett av dessa som ska ersättas). Moderaterna har många bra kandidater som kan axla den rollen så moderaterna kommer där också gå in i en ny tid med nytt ledarskap.

Gävle är en fantastisk kommun och Gävleborg är också det bästa länet man kan leva och verka i. Jag flyttade till Gävle för 23 år sedan med ambitionen att stanna något år men eftersom jag har trivts så bra och känner mig hemma här så har jag blivit kvar.

Även om Gävle är en bra kommun så finns det mycket som kan bli bättre. Vi har en del utmaningar som vi delar med många andra delar av landet. Gävle växer och i den takten som kommunen växer så ökar behoven av kommunal service, här måste kommunen möta upp det som efterfrågas. Vi ser även att människor inte känner sig lika trygga längre, här finns det också mycket för oss i kommunen att göra. Men den största utmaningen vi står för är såklart den integrationsutmaning som alla pratar om, här måste Gävle göra det vi kan för att underlätta för människor som kommer till vår kommun att komma in i samhället. Lyckas vi inte med det så kommer utanförskapet växa och oron och otryggheten i samhället kommer öka.

Jag är beredd att ta på mig dessa utmaningar tillsamman med mina moderata kollegor och Alliansvänner. Det är tillsammans med Alliansen som vi kan fortsätta leda och utveckla kommunen.

1 kommentar: