måndag 6 februari 2023

Sista kapitlet i Regionens vindkraftsäventyr

 Så då kom slutkapitlet på vindkraftshaveriet i Regionen. Vi anmälde regionen för några år sedan till Slöseriombudsmannen i och med att den gamla majoriteten, S,C,V,MP beslutade att köpa in två vindkraftverk i Småland. Vi visste då att det skulle bli en förlustaffär vilket det nu visat sig vara det värsta slöseriet i Sverige 2022.

Det finns många historier som är komiska men samtidigt blir man förskräckt hur politiker kan slösa med skattebetalarnas pengar. Det fanns inte då några som helst betänkligheter att sätta sprätt på 80miljoner kronor i rent politisk syfte. Haveriet har sedan dess blivit ännu värre där projektet kantats med stora problem och verken har aldrig fungerat som tänkt. Man har haft problem med fladdermöss, dålig teknik och t.o.m blivit gripen av polis när tjänstemän från regionen bröt sig in i kraftverken. 

Så nu äntligen såldes de och man fick några miljoner för dem men förlusten tar sig till historiska nivåer så man t.o.m. bli utnämnd till det värsta slöseriet under 2022. Frågan är om man inte skulle kräva skadestånd från de ansvarslösa politiker, som mot all rimlighet, tog beslut om att inköpa dessa. 

Jag hoppas verkligen att vänstergänget i regionen har lärt sig något på detta haveri. För det första att man ska lyssna på oss som kan räkna och förstå hur saker och ting fungerar. För det andra att man alltid ska vara försiktig med andras pengar. För det tredje behöver man inse att man inte ska låtas förblindas av ideologiska skygglappar utan våga ompröva sina beslut.

Jag har i alla fall lärt mig att inte ge vika för populistiska vänsterprojekt utan alltid stå upp för vad som är rätt och fel och göra allt för att stoppa liknande slöseri.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar