onsdag 11 januari 2012

Bloggande ett av många sätt att kommunicera

För mig som landstingsråd är det viktig att lyssna och kommunicera med såväl väljare, landstingspersonal, patienter och andra politiker. Det finns många sätt att göra detta på där sociala medier har vart mycket aktuellt inför det senaste valet och därefter. Jag har valt att använda olika typer av sätt att lyssna och kommunicera där denna blogg är en del.

För något år sedan bestämde landstingets demokratiberedning att alla landstingsråd skulle börja blogga om landstinget. Jag hade då sedan tidigare denna blogg där jag skriver om aktuella frågor i landstinget och länspolitiken. För mig var det inget konstigt att landstinget skulle göra en satsning på detta. Vad har det då blivit av denna satsning?

Arbetarbladet har kartlagt bloggandet och resultatet är väldigt dåligt. Det är i stort sett jag, Ingemar Kalen(KD) och Alf Norberg(V) som skriver i våra bloggar. Majoritetens företrädare har inte lyckats speciellt bra. Vilka verktyg och metoder man använder för att ha en dialog med omvärlden är helt upp till varje politiker och man ska nog passa sig för att ”tvinga” någon till att göra något. Men att lyssna och samtala med människor är oerhört viktigt.

Jag tycker även det är bra att läsa andra politikers bloggar för att se vad som händer hos dem och hur de tänker och resonerar. Därför kan jag som oppositionspolitiker sakna att ingen av majoritetens företrädare skriver något, varken på blogg, twitter eller inte ens på tidningarnas debattsidor. Det har hänt något med den nygamla majoriteten och dess nya ordförande. Tidigare var det mycket debatt och man stod upp för sin politik(eller frånvaro av politik). Vi varken hör eller ser något av det nygamla styret och deras arbete utan allt som ofta är det tjänstemännen som får stå tills vars för den politik som de genomför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar