tisdag 17 januari 2012

Styrelseordförande varken läser tidningar eller lyssnar på radio och TV

Dagens landstingsstyrelse innehöll inte några stora ärenden. Däremot så lyfte vi frågan om nedläggning av BKPH divisionen och huruvida det krävs en utvärdering av divisionsorganisationen. Det känns som det idag fanns en liten förståelse för våra åsikter att vi behöver diskutera detta politiskt, vi får se om styrelseordförande kommer lyfta frågan om divisionaliseringen framöver.

Det som blev den stora snackisen efter dagens styrelse handlade om ett patientfall som lyftes och styrelseordförandes reaktion på detta. En ifrån oppositionen frågade om ett cancerpatientfall som uppmärksammats i såväl radio, TV och tidningarna den senaste tiden. Styrelsens ordförande kände inte till fallet och vi blev lite undrade hur det kommer sig eftersom det har skrivits om detta i länets tidningar, hörts på radio och setts på TV. Hon sa att hon varken sett inslagen eller läst tidningen om detta fall, sedan fällde hon en riktig dålig kommentar att hon ”läser inte sådan skit”

Som politiker är det viktigt att hänga med det som skrivs om i länets tidningar. Det skrivs mycket om landstinget och sjukvården i stort och jag personligen lägger mycket tid på att hänga med. Att vi har en ordförande i styrelsen som varken läser tidningar, lyssnar på radio eller ser på nyheter på TV är mycket anmärkningsvärt. Visserligen kan man missa vissa enskilda artiklar eller insändare, men att missa ett så uppmärksammat fall är mycket anmärkningsvärt.

2 kommentarer:

  1. Undra om ledningen för division Diagnostik vet om att patologen förlorat sin ackreditering inom flera områden..

    SvaraRadera
  2. Skrämmande attityd som ordförande uppvisar - om detta verkligen är sant!

    SvaraRadera