måndag 6 augusti 2012

Lugn landstingssommar

Nu börjar årets sommarledighet lida mot sitt slut. Det har i år vart en lugn ledighet men tyvärr så har väll inte vädret visat sig från sin bästa sida direkt. Såväl ur landstingspolitiken som bloggande har det vart en lugn sommar.

Som vanligt har det vart en del synpunkter på beläggningsituationen på våra sjukhus och anstormning på våra akutmottagningar. Landstingets satsningar i vindkraftverk i Kalmar har debatterats en del i länets tidningar ifrån såväl vindkraftskramarna som från dem som har en liten mer sund inställning till vindkraft.

Glädjande fick vi veta att Landstinget Gävleborg är bland de första landstingen att erbjuda en ny behandling mot hudcancer som ökar chansen att förlänga livet för dessa patienter. Det är inte ofta som vårt landsting sticker ut och erbjuder något som andra ännu inte gör, jag hoppas att detta är början på en ny trend för Gävleborg.

Vi fick även läsa de styrande majoritetens första debattartikel för mandatperioden. Att första artikeln dyker upp efter 1,5år in på den nya mandatperioden måste vara något av rekord i frånvaro i landstingsvärlden. Jag är både förundrad och förvånad att landstingsmajoriteten har valt att vara så tyst i den mediala debatten. Man har kanske gemensam strategi som sossarnas partiledare, vara så tyst som det bara går och hoppas på att ingen ska märka att man inte har någon politik. Även här hoppas jag att det är början på en ny trend ifrån sosseledningen i landstinget.

Nu drar det politiska arbetet igång, trots att det inte är så många möten inbokade under denna och nästa vecka så finns det en del att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar