lördag 23 februari 2013

Varför anställer Landstinget fler kommunkationsstrateger?


Landstinget och regionen håller på och förbereder sig inför den eventuella regionkommunbildningen som kommer genomföras till 2015. Ett av de argument som regionivrarna tidigare har förespråkat är att vi slår samman de två organisationerna som idag arbetar med regionala frågor, Landstinget Gävleborg och Region Gävleborg, till en och vi kommer därför arbeta effektivare med dessa frågor i en ny organisation.

Alla partier har vart överens om att kostnaderna inte får öka för administration och politik, utan snarare kunna minskas. Därför blev jag mycket förvånad när jag idag läste länets lokaltidningar och såg att Landstinget söker ytterligare en kommunikationsstrateg, och den personen ska arbeta med regionala tillväxtfrågor eftersom vi kommer slå samman dagens regionala organ.

Om vi nu, som regionförespråkarna anser, ska arbeta mer effektivt så känns det väldigt märkligt att vi anställer fler administratörer i landstinget för detta. Effekten borde vara att vi kan minska på administrationen när två organisationer går samman, två kommunikationsavdelningar bör kunna bli en. 

Jag befarar nu att kostnaderna för såväl politik som administration kommer växa istället för att minska som vi blivit lovade. Det finns helt klart skäl att ställa en del frågor om detta på kommande möten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar