tisdag 26 oktober 2010

”Domen” från JO har nu kommit

Idag kom ”domen” från JO angående den anmälan som en läkare gjorde i samband med ledningens nedtystning av kritiken av den strategiska planen. JO ger landstinget kritik för sitt sätt att hantera ärendet, detta rapporterar radion idag. 

Anmärkningsvärt är att landstinget presenterar detta som att JO ger landstinget rätt i sak. Läser man JO svar så ges en annan bild. Man är kritisk till att protestlistor som var utlagda i personalrummen samlades in. Man är även kritisk till den promemoria som skickades ut om vad som gäller inom landstinget och hur man får sprida information i landstingets lokaler. Sedan har man inte underlag för att uttala någon kritik i övriga punkter som anmälan tar upp, men detta innebär inte att man stödjer landstingets i dess hantering.

6 kommentarer:

 1. Inte ett dugg anmärkningsvärt utan undertecknat av vår chef med Napoleon-komplex. Det anmärkningsvärda är att ni politiker tillåter detta fortgå. Hade ni berört nått av detta hade ni haft majoriteten som i en ask. Inte bara medarbetarna i landstinget utan deras familjer och vänner.. Ofattbart politiskt diplomatiskt felaktigt och särdeles klumpigt för detta kan knappast vara okänt.

  SvaraRadera
 2. "Landstinget" är inte det du? Nej, just det du vann ju inte valet...

  SvaraRadera
 3. Vi gick till val på ett nytt ledarskap, vilket vi var tydliga med. Vi moderater gjorde ett mycket bra val och tillsammans med våra kompisar i Samverkan Gävleborg gick vi framåt. Tyvärr räckte inte detta hela vägen utan landstinget kommer nu fortsätta på den inslagna vägen med personal som flyr och ständiga underskott inom hälso- och sjukvården.

  SvaraRadera
 4. Du har uppenbarligen inte läst delårsboksluten eller resultatet av personalankäten...

  SvaraRadera
 5. Att personalen lämnar landstinget kan inte ha undgått någon t.ex. kirurger i Bollnäs, barnpsykiatriker i hälsingland, senast har barnkliniken problem med personal som slutar. Att vi sedan har högst kostnad för hyrläkare i landet framgår också väldigt tydligt.

  Delårsboslutet påvisar tydligt att vi har stora underskott inom hälso- och sjukvården. Prognosen visar på ett underskott för 2010 på 130miljoner.

  SvaraRadera
 6. Och nu försvinner chefen på HIA/Hjärtavdelningen om en månad, och finns tydligen ingen som vill ta över. Man kan ju undra varför

  SvaraRadera