torsdag 7 februari 2013

Försämrat politiskt klimat i länet.

Hur ska vi politiker förhålla oss till varandra? Den frågan dyker upp då och då och nu är den återigen på tapeten. I många av de politiska församlingarna i länet finns den en ganska hård stämning mellan majoritet och opposition. Dessutom pågår det diskussioner på tidningarnas debattsidor och sociala medier. Vad är ok att säga och vad är inte ok? Det är alltid svårt att dra en tydlig gräns om vad som är just och vad som inte är det. Vi som politiker bedriver vår egen politik oavsett om vi är majoritet eller opposition. Det blir då naturligt att man ställs till svars för detta av journalister, politiska motståndare och av allmänhet.

Nu finns det tydligen åsikter om att lokala politiker i Sandviken ställer ansvariga landstingspolitiker till svars för nedläggningen av dagkirurgin i Sandviken. Majoriteten i landstinget är mycket upprörda över detta och jag förstår inte vad som är fel när man ställer någon till svars för ett sådant drastiskt beslut som denna nedläggning är.

Att den politiska ledningen blir upprörd när oppositionen kommer till andra slutsatser än vad de själva gör och lägger egna förslag är anmärkningsvärt. Vi har märkt under de senaste åren att man blir allt mer irriterad över detta och tyvärr så påverkar detta det politiska klimatet negativt.

Oavsett om våra landstingssossar blir upprörda kommer vi att  vi fortsätta att bedriva en aktiv oppositionspolitik, vilket vi siktar på ska bli den framtida majoritetspolitiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar