måndag 18 december 2017

Slösande socialdemokrater i Gävleborg

Allt för ofta uppdagas slöseri med skattemedel inom offentlig verksamhet. Detta är något som media rapporterar om regelbundet. Men känslan man får är att det bara rapporteras om det och sedan går man vidare. Alla kan göra misstag och så länge man lär sig något av dem så man inte gör om dem kan det vara okej. Problemet är att slöseriet som pågår fortsätter och det känns inte som vissa politiker/partier lär sig något av dem över huvud taget.

Därför är det bra att det finns andra som hela tiden jobbar med att granska och avslöja slöseriet. Där är slöseriombudsmannen bra men det finns också enskilda personer som gör detta, exempelvis Rebecca Uvell.

Nu pågår en omröstning om värsta slöseriet för 2017 och där kan vi konstatera att Gävleborg tyvärr är väl representerat i denna tävling. Söderhamns kommun har gjort sig känd för att satsa projektmedel på pseudovetenskap där självaste kommunalrådet ingår i marknadsföringen. Region Gävleborg är också tyvärr representerade, denna gång med att man hyrde lokaler och boenden i Almedalen som man inte användes. Regionen fanns även med vid förra årets omröstning, då var det upphandling av terapi till ambulanspersonalen som fanns med på listan. Utöver detta så finns helt klart mer som Region Gävleborg kan ställa med upp i denna omröstning, 80mnkr för vindkraftsverken i Kalmar som inte fungerar, 130miljoner man slängt bort i Framtidsbygget o.s.v.

Eftersom vissa inte ser detta slöseri som ett problem så tror jag inte heller att vi har sett den sista skandalen i länet.

Vi politiker ska alltid fundera på om vi använder skattepengarna på mest kostnadseffektiva och bästa sätt, detta är något som vi är skyldiga våra uppdragsgivare d.v.s. alla länets skattebetalare. Varje skattekrona som slösas bort är en krona som vi skulle kunnat satsa på sjukvården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar