torsdag 6 september 2018

Ny Ishall/Allaktivtetshus i Hedesunda?

I veckan bjöds de politiska partierna in för ett möte om Allaktivitetshus i Hedesunda. Det var S,M och C som närvarade och tyvärr fick jag förhinder i sista stund så jag kunde själv inte närvara. Det som är intressant i detta är socialdemokraternas ingång, de fortsätter att lova allt till alla även lokalt. Investeringen finns visserligen med i deras investeringsramar för kommande mandatperiod men det är fortfarande mycket som är oklart, trots detta lovar man för fullt att detta kommer ske i etapp 1. Vad sedan denna etapp 1 innebär vet vi ju såklart inte, det framgår inte i deras budget.

Vi moderater tar ansvar för Gävle och lovar inte allt till alla. När det gäller just ishallar i kommunen så finns det en del att önska. Vi säger inte nej till att bygga tak över befintlig rink i Hedesunda, men innan man gör det bör man fundera på hur vi kan göra detta på bästa sätt för våra kommuninvånare. Vi ser gärna att man på sikt bygger tak över alla våra konstfrusna utomhusrinkar, men i vilken ordning och när bör vi fundera på.

I Alliansens gemensamma budget för 2019 så finns inte denna investering med och inget av Allianspartierna drev denna fråga i vår budgetprocess. Däremot så ser jag gärna att vi tar ett helhetsgrepp om rinkfrågan, vilka som det byggas tak över och när. Kan vi göra detta så man kombinerar en sådan investeringar med andra som ska göras. Varför samlokaliserar vi inte en sådan hall med skolan eller annan verksamhet. För det är viktigt att vi utnyttjar våra gemensamma lokaler som optimalt som möjligt, att bygga en hall som inte används fullt ut är inte att ta ansvar för skattebetalarnas pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar