fredag 7 december 2018

Rörig tid i politiken

Nu har det gått en tid sedan valet och vi kan konstatera att det är rörigt politiskt. Nationellt finns fortfarande ingen regering och vi vet inte om eller när det blir en sådan.
Regionalt fortsätter den styrande majoriteten som inget har hänt, dock lite försvagad.

Kommunalt så har två av Allianspartierna valt att alliera sig med socialdemokraterna istället. Resultatet i valet var inte så mycket annorlunda än förra valet utan Alliansen hade kunnat försökt att fortsätta leda kommunen i minoritet men så blev inte resultatet.

Anledningarna till detta är säkert flera men vi moderater måste verkligen fundera på om vi kunde ha fört samtalen med andra partier på annat sätt och om vår strategi verkligen var lyckad. Jag tror att vi hade kunnat få ihop det om vi verkligen hade velat det. Men nu blir det opposition i 4 år där borgerligheten är splittrad. Väljarnas dom över detta är något vi får se först om fyra år.

Inom partiet har det varit rörigt och det finns mycket man kan säga om våra interna processer. Men nu har våra fullmäktigegrupper i länets kommuner och i regionen bestämt hur laguppställningen ska se ut de kommande fyra åren. Vissa tycker säkert det blev väldigt bra andra tycker nog tvärt om.
För min egen del så kommer jag gå tillbaks till regionen och arbeta som regionråd vilket känns bra. När jag förra vintern fick frågan om jag kunde tänka mig att gå över till kommunen så tackade jag ja till det. Jag gjorde det inte för att jag inte tyckte jag hade mer att ge i regionen utan jag gjorde det för att partiet helt enkelt bad mig där det fanns ett mycket starkt stöd.

Den moderata fullmäktigegruppen valde nu efter valet en ny gruppledning och nytt kommunalråd i Gävle som jag önskar all lycka till. Jag kommer däremot fortsätta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande fram till årsskiftet, och jag säger som vår partiledare att nu kör vi ända in i kaklet. Sedan är det socialdemokraterna som återtar den yttersta makten. Jag har också sagt att jag alltid finns till hands om det är något den nya moderata ledningen vill ha hjälp med eller vill ha råd och tips, men annars kommer mitt fokus nu finnas i regionpolitiken.

Jag kommer däremot sitta kvar i kommunfullmäktige och förvalta det stöd som Gävleborna gav mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar