torsdag 20 maj 2021

Ögonverksamheten återigen på Gävle sjukhus

I Juni 2019 beslutade regionfullmäktige att ögonverksamheten skulle flyttas ut från Gävle sjukhus till Södertull i Gävle. Motivet var då att man inte fick plats på sjukhusområdet och med God och nära vård konceptet så skulle vissa verksamheter flyttas ut från sjukhuset(gäller även Hud och hematologverksamheten som flyttats till Gävle Strand)

Vi protesterade då och förklarade att detta skulle försämra tillgängligheten och kvalitén inom vården. Dessutom skulle samordningsvinster förloras och samarbeten mellan verksamheter försvåras. Även personalen protesterade men trots detta fortsatte den politiska ledningen med att driva på beslutet utan att ta hänsyn till andra synpunkter.

Nu har man kommit till insikt och väljer nu att dra tillbaks förslaget. Detta är såklart mycket bra att man nu äntligen väljer att backa på detta förslag och upphäver beslutet som aldrig skulle ha fattas. Det är synd att man inte kunde lyssna då och detta har såklart inneburit att man lagt ned onödig tid och pengar på detta och det blir även lite hattigt för Framtidsbygget när man inte har en ordentlig plan som är hållbar över tid.

Anledningen till denna kovändning fick vi inte höra om på regionstyrelsen utan man säger bara att förutsättningarna har förändrats, vilka dessa förutsättningar är framkommer varken i underlagen eller i det som majoriteten säger. 

Om man nu har kommit till insikt att det inte är bra att slå sönder specialistvården i Gävle så blir ju frågan när man tänker flytta tillbaks Hud och Hematologen till sjukhuset. Det skulle vara bra om man nu planerade in en sådan återflytt i Framtidsbygget.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar