måndag 31 maj 2021

Tack för förtroendet att fortsätta leda Moderaterna i länet

 I helgen genomförde vi förbundsstämman för Moderaterna Gävleborg. Förra årets arbetsstämman ställdes in p.g.a. att vi inte kunde genomföra en fysisk stämma under pandemin. Nu har vi haft tid och planerat att genomföra stämman digitalt vilket gick långt över förväntan. Med tanke på erfarenheterna från regionens digitala fullmäktige så var vi såklart lite nervösa att det skulle strula med upp till 100 personer uppkopplade samtidigt. 

Till skillnad från regionen genomfördes stämman utan några som helst tekniska problem. Anledningen beror delvis på att vi valt en helt annan teknisk lösning än regionen som kör Microsoft Teams. Vi kunde lätt se vilka som var närvarande och man kunde begäran ordet och våra voteringar fungerade utan några som helst problem. Det var någon person som hade skakig uppkoppling men direkt när den föll ifrån så kontaktades de för att se till att allt fungerade. 

Vi kunde se alla 85 ombud i stort sett samtidigt och den som talade syntes på en egen ruta, klart och tydligt. Jag är förvånad att man från regionen inte har lyssnat och tagit till sig de tekniska lösningar som finns för att lösa digitala möten utan fortsätter att envisas med system som inte fungerar. 

Att vi även hade en mycket erfaren och bra ordföranden gjorde stämman till en trivsam och effektiv tillställning.

På stämman valdes jag och i stort sett hela förbundsstyrelsen om vilket känns hedrande. Vi har nu satt laget i länet inför kommande valrörelse och vi kommer göra allt för att få en ny moderatledd regering, moderatledd region och att vi ska ingå i fler styren i kommunerna. 

Vi tog även beslut om en del sakpolitiska frågor. Bl.a. så beslutade vi bifalla motionen från Bollnäsmoderaterna om att göra om vargpolitiken där mer av beslutet ska fattas lokalt och att de nationella mål som finns över antal individer måste harmonisera med de regionala. 

Det var en trevlig stämma, även om den var digital. Vi ser nu fram emot att kunna träffas fysiskt igen efter sommaren, det märks att det saknas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar