måndag 28 november 2011

Landstinget Gävleborg är sämst även i årets Öppna jämförelser

Rankinglista där
Blå=Alliansstyrda Röda=Sossestyrda
Idag presenterar SKL sin årliga rapport där landstingen jämförs. Det är flera hundra olika parametrar man jämför landstingen med, allt ifrån invånarnas uppfattning om vården till vilken behandling patienterna får inom vissa diagnoser.

Alla dessa mätningar har sammanställs i denna årliga rapport och man har klassat alla landsting med tre olika färger för varje parameter. De sju bästa landstingen får en grön markering och de sju sämsta landstinget får röd markering och där emellan blir det gult. Alla dessa markeringar kan sedan sammanställas till en rankinglista.

Det var med stor nyfikenhet jag läste dagens rapport för att se hur landstinget Gävleborg placerar sig i år. I såväl 2009 som 2010 års rankinglista låg Gävleborg sist och frågan var idag huruvida vi skulle börja klättringen i denna lista.

Vissa förbättringar har gjorts i enskilda mätningar, men i denna ranking ligger vi tyvärr fortfarande klart sist vilket är mycket bekymmersamt. Det finns visserligen ljuspunkter som t.ex. bra neonatalvård men när det gäller förtroendemätningarna ligger vi mycket sämre till.

Arbetarbladet
GD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar