onsdag 5 september 2012

Återträff med sjuksköterskor på Gävle sjukhus

Idag träffade jag tillsammans med några av mina oppositionsrådskollegor ett gäng sjuksköterskor på Gävle sjukhus. De har bjudit in hela landstingstyrelsen för att resonera om sjuksköterskornas arbetsvillkor och löner. Majoriteten valde att ignorera inbjudan så det blev endast oss i oppositionen som var där. Att vi valde träff med sjuksköterskor istället för att diskutera kulturplan skapade irritation hos majoritetens landstingsråd, trots att vi informerade dem tidigt om detta. Att man själv inte vill träffa personal får stå för dem, men jag kan inte förstår att man kan bli så upprörd över att vi lyssnar till dem. Märkligt!


Jag träffade även denna grupp i juni och även dagens möte var mycket givande. Det framkommer mycket synpunkter om hur landstinget fungerar och vad som kan bli bättre. Helt klart kan vi konstatera att det finns väldigt mycket att göra när det gäller personalpolitiken och då handlar det bl.a. om att gå från fina formuleringar i våra policyers till handling.

2 kommentarer:

 1. Det är lätt att i opposition vara tillmötesgående och populistisk.

  Sjuksköterskorna är för många så
  det blir ingen generell löneökning
  i den storlek de efterfrågar.
  Det vet vi alla.

  SvaraRadera
 2. Att lyssna kan inte vara populism, det kan såväl majoriten som oppositionen göra. Det mesta av samtalet vi hade igår handlade om arbetsmiljö och hur man bemöter vår personal, det är det största problemet inom Landstinget Gävleborg.

  Hur lönestrukturen ser ut i samhället är inget som vårt landsting kan lösa och det är ingen som har sagt det heller.

  SvaraRadera