onsdag 29 augusti 2012

Återbesök på Folkteatern

Idag har den moderata landstingsgruppen haft gruppmöte där vi diskuterade kommande viktiga frågor som landstinget kommer hantera framöver. Det har rört sig allt från sjuksköterskeutbildning och hur vi vill att kollektivtrafiken ska utvecklas i länet.

På eftermiddagen hade vi förmånen att få göra ett studiebesök på folkteatern där vi fick vara med på ett par repetitioner. Först fick vi se en föreställning, Nu är du gud igen, som kommer spelas upp för länets mellanstadieklasser. Det vi fick se var mycket intressant och man blir väldigt nyfiken på hur föreställningen ska sluta. Vi moderater har pratat mycket om att man ska prioritera barn och ungdomar när det gäller folkteaterns verksamhet och därför var det extra kul att se just en föreställning som ska visas på våra skolor.

Den andra föreställningen vi fick se delar av slutrepetitionerna var Den kaukatiska kritcirkeln som har premiär om någon vecka i Bergsjö. Hela föreställningen görs i ett tält, som gör turnerandet i länet mycket enklare. Man blir alltid imponerad av de människor som arbetar inom teatern och vilket engagemang de har i sitt arbete. Folkteatern hos oss är en mycket aktiv och har många föreställningar de håller på och sätter upp vilket man blir imponerad av att se. Jag hoppas att jag ska få tiden att gå på någon av de kommande föreställningarna, men som det brukar bli så är det svårt att hinna med

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar