onsdag 28 november 2012

Fortsatt arbete för att lägga ned Sandvikens sjukhus


Idag kom då beskedet som vi har väntat på men hoppades på inte skulle inträffa. Majoriteten har idag presenterat sina planer på att lägga ned dagkirurgin i Sandviken. Ett mycket märkligt beslut som ligger i linje med den strategiska planen som var på tapeten för några år sedan. Detta visar på hur tomma ord landstingsstyrelsen ordförande håller sig till. Att som hon tidigare har sagt ”inga strukturella förändringar ska göras” inte är mycket värt. Att denna flytt var planerad redan när man projekterade det nya operationshuset i Gävle förnekades desperat av majoritetens företrädare idag. Väljarna skulle vara med på landstingsstyrelsen och höra hur tokigt man resonerar och hur ointresserad man är ifrån majoritetens företrädare.

Nu kan man ta dagens besked som att man verkligen vill göra något bra för länets invånare men de sakliga argumenten för en flytt överväger inte de risker och det negativa som finns. Risken är att det effektiva flödet som finns i Sandviken kommer störas av annan verksamhet eftersom man ligger i anslutning till övrig opererade verksamhet, vilket kommer innebära fler inställda operationer Detta håller alla förutom majoritetens företrädare med om. Hade man verkligen värnat om länets invånare så hade man gjort som vi i Samverkan föreslagit och satsat på en utveckling i Sandviken istället och låtit akuten ta hand om det lediga våningsplan på Gävle sjukhus.

För att klara av denna nedläggning så har man såväl tidigare som idag presenterat tvivelaktiga argument som att p.g.a. av Aleris drift i Bollnäs så måste man lägga ned eller att det är omoderna lokaler i Sandviken. En renovering av Sandvikens dagkirurgi skulle kosta ca 30miljoner vilket är hälften av vad det kostar att bygga om i Gävle. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar