fredag 25 januari 2013

Landstinget Gävleborg lämnar samarbete med Dalarna

Landstinget lämnar nu samarbetet med Gävle Dala företagshälsa. Landstinget har under många haft ett samarbete med Landstinget Dalarna om gemensam företagshälsovård. Det har blivit många diskussioner om detta är bra för Gävleborg och huruvida man är ute och konkurrerar med otillåtna medel på den privata marknaden. Vi moderater har alltid vart kritiska till denna lösning och ser gärna att man anlitar de företag som idag erbjuder dessa tjänster på en öppen marknad.

Under det senaste halvåret har sossarna i landstinget i Gävleborg och Dalarna kommit på idén att även inkludera Gävle kommun i detta samarbete. Detta har vi diskuterat i flera omgångar och haft upp som ärende på landstingsstyrelsen. Tanken var att sosse-majoriteten i landstingsfullmäktige skulle fatta beslut om detta i december förra året men p.g.a. miss i hanteringen så lyftes det ut och skulle nu komma upp på fullmäktige om några veckor.

Igår kom besked från de två landstingen att man lämnar samarbetet, vilket är mycket positivt. Nu hoppas jag man har kommit till insikt och löser detta som alla andra arbetsgivare gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar