lördag 26 januari 2013

Sjukvårdskampanj på torget i Gävle

Birgitta Bjerkén skriver ned
synpunkter från Gälveborna
Idag har vi moderater kampanjat på torget i Gävle där vi har frågat Gävleborna vad de anser om sjukvården i länet. Det blev, trots kylan, många givande samtal om hur sjukvården fungerar och vad som kan bli bättre.

När vi summerar dagen kan vi se att de flesta är nöjda med den vård och den tillgänglighet som våra hälsocentraler har. Däremot framkommer det mycket synpunkter på vad som inte fungerar på sjukhuset, med allt ifrån väntetider till röntgen som kaos på akuten.

Samtalen med Gävleborgarna fortsätter i den politiska förnyelse som partiet nu genomgår. På lördag är Gävlemoderaterna ute på torget igen och lyssnar.

4 kommentarer:

 1. I den här diskussionen missar man ofta psykiatrin.

  SvaraRadera
 2. Tack för påpekandet. Vi fick även på torget igår höra berättelser om psykiatrin och de problem som finns där. Det är allt för ofta som psykiatrin glöms bort men från vårt håll försöker vi alltid att lyfta de frågorna.

  SvaraRadera
 3. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/svindlande-tagaffarer är en fråga som går hett och så tänkte man lite att, äntligen, något Gävleborg står utanför. Tji och långnäsa fick man, och är det inte dags att byta lite folk nu? Oavsett om vi byter politik har vi de ansvariga tjänstemännen kvar och hur mycket förtroende inger de och det är inte utan man börjar misströsta. // Gurra

  SvaraRadera
 4. Våra tågaffärer är inte enkla att förstå sig på. Jag fick igår en kort dragning om landstingets åtagande i detta och det är relativt begränsat. Det som är mest oroande är orsaken till att man gick in i dessa leasingaffärer för många år sedan. Syftet var att man skulle göra dubbla avdrag och skatteplanera. Då reagerar jag starkt, landsting och kommun ska inte syssla med skatteplanering.

  Du ska inte misströsta, även om just dessa leasingavtal är svåra att ändra nu, det kommer ett val snart och då finns det möjlighet för Gävleborgarna att byta ut de styrande politikerna.

  SvaraRadera