onsdag 12 november 2014

Ny region samma gamla direktör

Idag lyfte landstingsmajoriteten ett extra ärende på landstingsstyrelsen, rekrytering av regiondirektör. Innan valet i september var vi överens med den dåvarande majoriteten att vi inte skulle rekrytera några nya direktörer förrän efter valet och en ny landstingsmajoritet har tillträtt.

Nu har en ny majoritet tillträtt i fullmäktige och vips så kommer ärende upp om anställning av direktör. Vår tanke var att göra en seriös rekrytering där vi kunde ta hänsyn till det utökade uppdraget och där vi kunde diskutera vilket ledarskap vi vill se i den nya regionen. Vi hade chansen att göra någonting nytt och bra tillsammans, majoritet och opposition.

Tyvärr så väljer man nu att forcera fram ett ärende, med bara några timmars varsel, som vi inte har haft möjlighet att diskutera omkring. Man väljer helt enkelt att köra på som om ingenting har hänt eller kommer att hända, detta görs i sann socialdemokratisk anda.

Vårt oppositionsförslag var att vi skulle starta en riktig process under några månader för att i lugn och ro diskutera kravprofil och göra en rekrytgering. Under den tiden, förslagsvis 6 månader, så kunde befintlig landstingsdirektör få ett tillfälligt förordnande som är brukligt. Detta kunde man inte gå oss till mötes på utan snabbt som ögat klubbade man igenom en anställning fram till april 2017.

Frågan man ställer sig varför var det så bråttom? Varför låter man inte den nya styrelsen tillsätta den nya regiondirektören? Är man rädd för att det skulle bli påtryckningar om att någonting annat ska ske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar