söndag 8 oktober 2017

Uppladdning inför en viktig vecka

Moderaterna går in i en ny viktig era. Vi har precis valt ny partiledare som ikväll ska prövas för första gången i sin nya roll genom att delta i Agendas partiledardebatt. Senare i veckan har vi fyra dagars partistämma där vi ska bestämma om den framtida politiken.

Samtidigt som vi har en ny partiledare ska han också bygga upp det nya laget som ska leda moderaterna och Alliansens till valseger, vi har redan sett en del förändringar och det kommer säkert komma fler. Under den vecka som Ulf varit partiledare har han pratat på ett helt nytt sätt. Han har lyft fram våra värderingar och pratat om vad vi moderater vill åstadkomma. Han har redan lyckats sätta flera bra citat som sätter en helt ny politisk agenda. Ett av de som fått mest genomslag är att det behövs vara fler vuxna i politiken. Där pekar han på något som pågått länge inom politiken och som bara eskalerar, snabba korta angrepp som ger många klick på sociala medier.

Han har även pratat om att Sverige ska vara ett land för hoppfulla och vi moderater ska vara partiet för de hoppfulla. Det visar på att även om det finns problem och vi lever i en orolig omvärld så ska vi sikta framåt och tro på att vi faktiskt kan göra saker bättre.

På torsdag börjar arbetsstämman som ska sätta den nya politiken. Vi har under våren arbetat i arbetsgrupper för att forma de nya förslagen, detta har sedan partistyrelsen bearbetat och nu läggs dessa förslag fram på stämman. Det finns mycket bra förslag men samtidigt kan jag känna att det är lite för lite ny sjukvårdspolitik. De få förslag som finns är bra men det krävs mer för att vi ska få ordning på sjukvården. Det är kanske inte partistämman som ska slå fast den politiken utan den får vi göra lokalt och regionalt, det är ju ändå här hos oss vi kan göra skillnad för patienten. Staten får se till att regelverket är patientanpassat och skapar bra förutsättningar för oss lokalt.

Så denna söndag kommer jag spendera med att läsa på handlingarna inför stämman och självklart kommer jag se debatten ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar