tisdag 1 maj 2018

Då var det dags igen, 1:a maj

Då var det dags igen. En gång per år går socialisterna ut och demonstrerar mot sig själva. Det viftas med röda flaggor som påminner om de gamla öststaterna. Det hålls tal lite här och där samtidigt så sprider man ut sina demonstrationståg och tal mellan kommunerna i länet och olika kommundelar på olika tider. Detta görs för att man ska kunna vara med på så många majtåg som möjligt. Jag antar att det är ett desperat sätt att påvisa någon form av kamp som inte finns.

Det är även fascinerande att se hur mycket utrymme dessa allt mindre relevanta demonstrationståg får i nationell och lokal media. Man låter dem hålla sina tal som man sänder utan att några kritiska frågor ställs. Dessutom i år så verkade de handla allt mer om vad vi moderater vill vilket är intressant. Är det så att man börjar bli allt mer desperat inför det stundande valet.

Det stora nyheten var ändå att man på nationell nivå vill höja pensionen med 600kr. Det intressanta där är att man ännu inte uppfyllt sitt gamla vallöfte till pensionärerna. Skulle det inte vara mer smakfullt att genomföra det man lovat innan man lovar ännu mer.

Annars är det mer traditionell klasskampsretorik. Att man själva har styrt landet/regionen och kommunen i 100 år gör inte saken mer trovärdig. Vi har lyckats bryta deras långvariga maktinnehav i Gävle kommun men jag tror nog de körde samma gamla retorik även här idag.

Det är kanske dags att Alliansen inför en frihetens dag där vi lyfter fram och påminner det fantastiska som hänt i vår omvärld när allt färre länder lever under socialistiskt förtryck. Men jag tror inte det skulle ge något direkt mediautrymme, varför kan man fråga sig? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar