torsdag 30 april 2020

Slöseriet med DINA skattepengar

Idag släpper Alexander och jag vårt andra gemensamma poddavsnitt. Det handlar idag om det slöseri som sker inom regionen och i offentlig sektor generellt.

För över 10 år sedan så beslutade regionfullmäktige att Regionen skulle investera i två vindkraftverk i Kalmar med tillhörande naturstig. Anledningen var en intern uppgörelse i majoriteten där sossarna i princip köpte Miljöpartiet och Centerpartiets lojalitet. Hela kalaset kostade 80mnkr men det räcker inte, det har lagts ned otaligt antal timmar och andra kostnader för att få fart på dem. Hela cirkusen har kantats av den ena skandalen efter den andra, man tappade verken i havet när de skulle fraktas från Kina till Sverige, regionens företrädare greps för olaga intrång efter att ha sågat upp dörrarna till verken med vinkelslip. Verken är ännu inte, vad vi vet, CE-godkända enligt maskindirektivet.

När vi för ett par månader sedan träffade Slöseriombudsmannen så berättade han om massor av slöseri som hade skett runt om i landet. Vi kunde då såklart inte låta bli att berätta om våra vinkraftsäventyr och han kunde knappt tro på det vi berättade. Slöseriombudsmannen har nu även släppt en bok om olika slöseri där våra verk garanterat hade platsat om han fått informationen vidare.

Vi valde då helt enkelt att anmäla regionen till Slöserombudsmannen. Nu innbeär inte det något direkt för regionen men det är bra att någon annan belyser det slöseri som sker i regionen.
Så nu släpps vårt nya poddavsnitt som handlar om just slöseri med skattepengar. Vi reflekterar över detta och lyfter fram några ytterligare exempel, tyvärr finns det många inom Region Gävleborg.

De exempel vi lyfter fram är såklart vindkraftverken men även Regionen som hyr lokaler i Almedalen för miljoner som sedan inte används. Vi pratar även om Regionens Stockholmskontor som man skaffade för några år sedan. Ett annat aktuellt slöseri är när man köper in konsulter på ett olagligt sätt för 90miljoner som man sedan kastar i papperskorgen.

Vi reflekterar även över huruvida man kan slösa med sina egna privata pengar.
Slutsatsen är att man inte kan slösa med sina egna pengar man tjänat ihop men däremot när det gäller andras pengar så är det lätt för många politiker att vara slösaktig.

Lyssna på avsnittet och hör hur man slösar med DINA skattepengar.

Spotify


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar