tisdag 30 juni 2020

Presentkort på 1000kr till Regionens alla politiker

Igår blev jag överraskad när jag öppnade posten hemma. Jag fick ett brev från regiondirektören där han tackar för ett bra utfört arbete under våren. Det inkluderade även ett presentkort på 1000kr som man kan lösa in på en specifik webbshop.

Tydligen har man beslutat att visa sin uppskattning till vår personal genom att skicka ut detta till alla anställda. Dessutom verkar man ha skickat till alla politiker också. Även en del som har slutat som inom politiken har fått presentkort och några har till och med fått två presentkort.  Man har dessutom inte, och kan inte, visat samma uppskattning till de som jobbar inom regionen men är anställda av någon annan; exempelvis städpersonalen. Detta ställer såklart till det. De gör ett också ett fantastiskt arbete men ställs genom detta vid sidan om.

Idag har jag blivit kontaktad angående detta och inte helt oväntat så blir det starka reaktioner. Några ifrågasätter varför vissa fått medan andra inte, och i andra fall tycker vissa att detta inte är mycket värt o.s.v. Åsikterna går isär och det visar på att det blir helt enkelt fel oavsett hur man gör.

Sedan kan man fråga hur processen gått till. I Folktandvården så var den politiska styrelsen och företagsledningen överens om att inte vara med på detta. I regionen har vi inte pratat om frågan eller överhuvudtaget fått någon som helst information till oss i oppositionen. Däremot så förutsätter jag att den politiska ledningen är insatta i detta och har godkänt detta. kostnaderna för detta landar på minst 7miljoner kronor.

Men ska vi inte visa uppskattning till de som jobbar inom vården? 

Absolut, men frågan är om detta är rätt sätt. Jag har inga problem att man ger en mindre gåva men det är otroligt svårt att välja ut vilka som ska få och vilka som inte ska få. Att sedan göra detta utan dialog och någon större eftertänksamhet gör att det bara kan bli fel. Ska jag vara helt ärlig så tror jag nog att man hellre skulle uppskatta högre lön och bättre arbetsmiljö och en riktig semester.

I vissa kommuner har man genomfört detta genom att tidigarelägga julklappen och att man under en begränsad tid ska de anställda lösa in presentkortet i en lokal butik. Man visar då både uppskattning till personalen och stödjer de lokala handlarna. I detta fall så är det upphandlat och går till webbshop i Borås, så mycket var det att stödja de lokala handlarna.

Nu får vi se vad detta tar vägen, är det ytterligare ett exempel på slöseriet inom regionen eller inte. Jag tror inte sista ordet är sagt i detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar