torsdag 18 juni 2020

Dyrt med sossar och vänstern som bestämmer över kollektivtrafik

I dagarna börjar nya stadsbussar trafikera Gävle. Det är nu endast Biogasbussar som trafikerar Gävles gator. Detta eftersom regionens socialdemokrater blev övertalade av Gävles socialdemokrater att stötta deras förlusttyngda Biogasprojekt som i sin tur var en eftergift för att kunna sitta kvar vid makten för ett par mandatperioder sedan.

Så p.g.a. att S skulle behålla makten i Gävle 2006 får nu Hudiksvallsborna betala mer för kollektivtrafiken, är det logiskt och rättvist?

Sedan finns det andra problem med biogasen. Jag tror ingen som är intresserad av dessa frågor kan ha missat hur biogasbussar har exploderat. Som tur har det inte skett i Gävle och jag hoppas att det inte kommer bli så. Vi få hoppas att konstruktionen av dessa bussar är bättre än andra.

Inte nog med att det är ett riskprojekt i sig så kan vi se hur man nu vill socialisera kollektivtrafiken allt mer. Under våren så var frågan om reklam ska finnas på våra bussar inte. För mig så är det självklart att vi ska ha reklam om det kan minska våra kostnader för trafiken. Men för vänsterpartister och socialdemokrater så är det viktigare att man inte har reklam än mer trafik. Så även här får Hudiksvallsborna betala för socialdemokraternas projekt.

På senaste hållbarhetsnämndsmötet så beslutade man även att man ska utreda att ta över driften av kollektrafiken i egen regi(d.v.s. vi ska inte upphandla detta som idag utan själva anställa förare och köpa bussar) Detta är ytterligare steg i socialiseringen. Vi vet att detta kommer bli dyrare och mindre effektivt, så även här kommer det bli Hudiksvallsborna och övriga länsbor som får betala.

Till detta så driver vänsterpartiet, och en del socialdemokrater, att trafiken ska vara gratis för resenärerna(Ja jag vet att inget är gratis men det är så de utrycker sig). Det innebär att vi måste skjuta till ytterligare 400miljoner kronor till kollektivtrafiken eller så måste trafiken halveras. Så återigen, varför ska Hudiksvallsborna straffas för dessa socialistiska ideal.

Vi kan konstatera att det är dyrt för oss gävleborgare med sossar och vänsterpartister vid makten. (Även miljöpartiet och centerpartiet står bakom denna politik)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar