tisdag 15 september 2020

Socialdemokraternas regionråd Lahenkorva fortsätter med dimridåer

Det socialdemokratiska regionrådet Lahenkorva verkar nästan vara besatt av oss moderater och det vi gör i regionen. 

Han går igång väldigt mycket på tidningarnas insändarsidor där vi debatterar till och från. Det är välkommet att i alla fall ett av alla sosseregionråd vågar ta debatten och inte bara gömmer sig från allt vad media och debatt heter.

Vi har nyligen haft en diskussion utifrån vad vi driver för politik i regionen. Han vill gärna sätta bilden av att vi inte har någon politik men samtidigt så bygger den politik (som vi inte har) på falska påstående och hittepå.

Vi har såklart svarat honom i de frågor han har men eftersom han bara ser det han vill se, eller rättare sagt inte se, så har vi försökt utifrån de antal tecken som finns tillbuds på insändarsidan. Men det verkar inte räcka utan han fortsätter med sitt mantra och sin besatthet av just oss moderater.

Eftersom han är en flitig bloggare så kanske han läser detta istället, så jag försöker en gång till.

 En av våra viktigaste uppgifter som oppoition är att granska majoriteten vilket vi gör. Som vi skriver i ett av våra svar så har vi fullt upp med att granska allt det tok som majoriteten hittar på.

 När det gäller den politik som  vi driver så finns den väl utvecklad på vår hemsida men vi försöker även få med lite exempel i våra svar.

För oss moderater står alltid människan och individen i centrum. Detta kan låta klyschigt men skiljer verkligen ut oss mot socialdemokraterna som har en annan syn. Vad innebär detta rent konkret, jo att i alla beslut som tas så ser vi hur det påverkar individen. Vi ser alltså alla människor i våra vårdköer och inte dem som statistik och siffror.

Vi har tidigare under våren föreslagit en kriskommission som ska ta tag i det ständiga underskottet inom sjukvården. Där har man från S inte lyckats utan har räddats varje år med extra statsbidrag och mer skatteintäkter än budgeterat vilket beror på att vi har högre tillväxt. Detta kommer inte råda för all framtid och därför behöver vi vara förberedd på de sämre tider som kommer(nu kom de väldigt snabbt i och med Pandemin)

Kompetensmatchningstjänst är något annat vi föreslagit. Vi ser att arbetsförmedlingen inte fungerar och då ser vi att det krävs att regionen gör en insats där vi kan matcha kompetenser som finns och de som efterfrågas. Även en medflyttarservice har vi föreslagit som ska hjälpa kompetens att flytta hit. Till detta vill vi se ett företagarråd som kan hjälpa oss i regionen att prioritera och göra rätt satsningar så företagen kan växa.

I corontider så har vi föreslagit att vi ska tillskapa fler parkeringsplatser för våra medarbetare, vilket vi har drivit under många år men nu under Pandemin har det blivit extra akut när vi har fler vårdplatser och man ska undvika kollektivtrafiken.

Testningsfrågan har vi från början jobbat hårt med både nationellt och lokalt, vi vill att det ska vara enkelt att testa sig om man har Covid19 eller antikroppar. Alla som vill ska få testa sig utan kostnad, detta för att varje människas tillvaro ska bli så bra som möjligt. T.ex. så skulle man kunna släppa på restriktionerna på våra äldreboenden om anhöriga har antiorkroppar, detta om något har ett individperspektiv.

Sedan har vi alla förslag inom medarbetarområdet. Där vi bl.a. föreslagit en whistleblower där man som anställd kan tipsa anonymt om saker som inte står rätt till i vår organisation.

Men som sagt vår politik finns att läsa på vår hemsida. Läs Här!

När det sedan gäller socialdemokraternas politik i regionen så vet vi ju vad vi fått efter 100 års styre.

Köerna växer allt mer och det finns dessutom uttalad ambition att de inte ska minska. Vi har under många år haft högst hyrläkarkostnad och trots att man nu för andra gången ta bort dessa så ser vi att de ökar istället. Ekonomin är ett kapitel för sig. Tidigare hade man som strategi att höja skatten vartannat år men den har man nu släppt och räddas av högre skatteintäkter och statsbidrag.

Inte nog med det så har vi sett ett ledarskap som håller sig borta. Man fattar inga politiska beslut och man tar inte heller debatten. Man kan fråga sig vad vi har sossepolitiker till, de vil ju ändå inte göra något med den makt de har.

Vi har dessutom köpt vindkraftverk i Småland för 100miljoner kronor bara i syfte att köpa MP- och Centerlojalitet. Att man sedan inte kan erkänna detta misstag utan låta miljonerna rulla gör mig ärligt förbannad.

Sedan har vi konsulthärvan. Man kan undra hur många hundra miljoner man har kastat i sjön på div konsulter. Senast i raden är det stopp man har gjort på Framtidsbygget som kostar oss 1,5mnkr per vecka på konsulter som rullar tummarna.

Hur sedan andra regioners styrs och leds kan vi ta som en separat diskussion dessutom måste de som bär ansvaret där ges möjlighet att svara på de frågor som ställs. Jag varken kan eller vill ta deras debatt med Lahenkorva och hans påståenden från Sveavägen(Sossarna partihögkvarter i Stockholm)

 

Lahenskorva första inlägga:
https://www.helahalsingland.se/artikel/debatt-kan-verkligen-moderaterna-styra-gavleborg

Vårt första Svar:
https://www.helahalsingland.se/artikel/replik-flytta-inte-fokus-fran-fragan-lahenkorva-sta-upp-for-den-politik-ni-for-i-gavleborg

Lahekorva svar
https://www.helahalsingland.se/artikel/replik-moderaternas-svar-klargor-min-poang-de-saknar-egen-politik

vår slutreplik:
https://www.helahalsingland.se/artikel/replik-jan-lahenkorva-kastar-sten-i-glashus

Lahenkorvas fortsatta försök:
https://www.helahalsingland.se/artikel/replik-kom-igen-nu-moderaterna-i-region-gavleborg-svara-pa-vad-ni-vill-inte-vad-alla-andra-gor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar