fredag 28 januari 2022

Korrupta partier?

I dagarna kom det fram att LO nu ska betala 50 miljoner kronor till socialdemokraterna och deras valrörelse. Detta ”bidrag” kommer också med en kravlista på vad man vill att sossarna ska göra efter valet. Man kräver högre a-kassa, höjd sjukersättning, inte höjd pensionsålder, stoppa privata aktörer i välfärden, skatten ska höjas bl.a.

Definitionen av korruption är enligt NE ”Missbruk av förtroendeställning till egen vinning, främst genom tagande av mutor”

Hur man än ser på LOs bidrag till sossarna med en tillhörande kravlista kan inte ses som annat än korruption. Tänk om Moderaterna hade tagit mot ersättningar från näringslivets, eller deras organisation, med en tillhörande kravlista. Vilket liv det skulle bli. Eller Vänsterpartiet skulle ta emot pengar från utländska stater, kanske inte skulle bli så mycket liv men ytterst allvarligt om så skedde.

Jag har tidigare ställt frågan hur korrupta är länets sossar, får de också bidrag från LO och facken? 

Staten har för några år sedan ställt krav på att alla politiska organisationer ska redovisa vilka intäkter det har. När man då läser sossarnas redovisning för 2019 och 2020 så ser vi att där så får man motsvarande stöd från fackföreningarna Målarförbundet, Handelsanställda, Pappers på 75 000kr. 

Dessutom har man bidrag på 360 000kr från Olof Palmes Internationell center och Arbetarrörelsens intressenter. Vart dessa pengar kommer ifrån går inte att få fram och inte heller vilka krav som kommer med dessa pengar.

Det finns alltså inget annat parti som tar emot enskilda bidrag på detta sätt. Liberalerna får visserligen 370 000kr från Stiftelsen Gefle Dagblad(vilket är från deras försäljning av alla tidningar)

Miljöpartiet har fått ett privat bidrag på 24000 från en privatperson, vem framgår inte.

Vi moderater har alltså inga bidrag från varken privatpersoner eller organisationer eller företag, vilket aldrig har skett under min tid som aktiv och som jag känner till.

Det är bra att man nu tvingas redovisa till Kammarkollegiet vilka intäkter man har och vart de kommer ifrån. Det öppnar upp för transparens och möjlighet att faktiskt ställa de kritiska frågorna. Är det verkligen rätt att man som medlem i en fackförening och kanske röstar på M är med och betalar sossarnas valrörelse. För mig är det helt oacceptabelt. Dessutom så har facken en särställning där man utesluter de som sympatiserar med andra partier och har i praktiken ensamrätt att företräda arbetarna på arbetsplatsen.

Antingen måste facken bli politisk oberoende eller så måste man se över hur ickesossar ska organisera sig på arbetsplatserna, så att vi får rena politiska fackliga organisationer istället. Jag personligen skulle ALDRIG vara med i ett LO förbund, inte heller TCO för den delen(med det av helt andra skäl). Som tur finns SACOförbunden som har en helt annan inställning till politiken och mutar inte partier för att driva deras frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar