söndag 11 september 2022

Valdag

 Nu är 6 veckor intensivt kampanjande över. Vi har i Gävleborg aldrig börjat så tidigt med valrörelse eller kampanjat så hårt. Att bedriva valrörelse med alla härliga partivänner är höjdpunkten för mandatperioden. Då mobiliserar vi allt vi har och möter väljarna i alla kommuner. Intresset för politik är stort så det blir många, många samtal. De allra flesta lever inte med politiken så nära som vi som jobbar med det varje dag men man märker att intresset är stort när det väl gäller

Jag har haft förmånen att få vara i hela länet och hjälpa till där vi har stått vid valstugor, knackat dörr , mött väljarna utanför sjukhuset o.s.v. 

Det som slår mig denna gång är att vi aldrig har knackat så mycket dörr och så intensivt. Tillsammans har vi i Gävleborg 12500 dörrar med 8000 samtal. De flesta av dem har vi knackat de senaste veckorna och vi har aldrig haft så högt tempo och energi som denna gång.

Det finns många fina minnen från denna valrörelse som man tar med sig. Bl.a. när man knackar på i Torsåker och så råkar det vara en av våra medarbetare som öppnar och den bekräftelse man får på det jobb vi gör är otroligt kul att höra. Eller den lärare som vi pratade med igår i Andersberg som hade många bra tips och frågor kring skolan. När de öppnar dörren så vet man aldrig vem man möter men det är alltid ett trevligt möte(finns såklart något enstaka undantag)

Vi har rest mycket tillsammans i partiet och sett stora delar av länet. Vi från regionen har även denna gång varit i våra mindre tätorter. Exempelvis har vi varit i både Ljusne och Iggesund, gamla traditionella sossefästen. Men även där har man blivit överraskad vilket bra mottagande och stöd det funnits.

Nu återstår att möte de sista väljarna utanför min vallokal, kanske är det där som den avgörande rösten ges. 

Det är otroligt jämnt och opinionsmätningarna har duggat tätt. Det vi vet är att ingen vet hur det kommer gå. Jag tror och hoppas att vi kommer ta hem detta och att det kommer avgöras på onsdag när de sent inkomna poströsterna och utlandsrösterna räknas.

Återigen Tack alla kampanjande moderater i länet. Vi har tillsammans gjort avtryck på riktigt och det pratas i och utanför länet om vilken fantastisk kampanjmaksin vi är. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar