söndag 20 augusti 2023

Då kör vi igång höstens politiska arbete

 Då är man igång igen efter lite sommarledighet. Det har enligt våra rapporter varit en lugn sommar inom vården, den lugnaste på många år. Självklart händer det mycket och det finns en del enheter som haft tufft, men överlag så verkar det ändå varit en bra sommar. 

Vi kommer få mer detaljerad utvärdering längre fram men just nu känns det bra. 

Nu startar höstens politiska aktiviteter. Vi i regionmajoriteten har mycket att ta tag i. De ekonomiska utmaningarna kommer vi jobba vidare med att hantera. Förhoppningen är att det inte förvärras ytterligare men där får vi oroande signaler. Vi ska hantera detta inför budgetarbetet nästa år och som vi sagt tidigare så kommer vi inte klara en budget i balans nästa år utan planen är att detta ska vara åtgärdat inför 2025. Sedan så kommer regeringen med budgetproposition och det kan mycket väl komma statsbidrag som gör det lite lättare för oss, men det kommer inte lösa våra långsiktiga ekonomiska problem.

Vi ska även under hösten påbörja arbetet med Hälsovalsförändringar som ska träda ikraft 1/1-2025. Det finns en stor förhoppning att vi ska komma tillrätta med en del problem som finns och göra vårt hälsoval ännu bättre för såväl patienter, externa vårdgivare och våra egna hälsocentraler. Det är en tight tidsplan, så det blir mycket arbete för oss politiker som jobbar med detta och våra tjänstemän.

Vi kommer även fortsätta att leverera på det som vi majoritetenspartier kommit överens om men det kommer också dyka upp nya saker i stort sett hela tiden som behöver hanteras.

Igår hade vi moderater i Gävleborg vår traditionsenliga höstkickoff inför hösten vilket var mycket lyckad. Där träffades över 40 moderater ifrån hela länet för att ladda upp inför allt som kommer hända i kommuner, regioner och nationellt. Vi hade med oss även våra EU-kandidater(Tomas, William och Adam) i och med att valrörelsen inför EU-parlamentsvalet kör igång snart. 

Sedan fortsatte vi med att delta i Gävle Pride och kvällen avslutades jag med att kolla på fotboll där GIF segrade över Örebro.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar