torsdag 4 november 2010

Landstingsbudget, den årliga följetongen.

Nu är det några intensiva dagar där Samverkan Gävleborgs budgetalternativ ska tas fram. Både opposition och majoritet har under hösten träffats vid flertalet tillfällen och diskuterat budget för 2011. Dessa möten har vart ganska korta och inte innehållit så mycket nyheter. Vi har hunnit med ett par nya skatteprognoser som innebär att tjänstemännens besparingskrav har sjunkit från 150 till 83miljoner för nästa år. 

 Vi har inte ännu sett majoritetens förslag utan endast sett en preliminär skrivning från tjänstemännen. På budgetberedningen på måndag ska vi presentera våra olika förslag för att sedan kunna hantera dessa på landstingsstyrelsen på tisdag.

Medan vi håller på med budgetarbetet kunde vi läsa i gårdagens tidning att det finns besparingskrav som ligger utöver den budget som vi håller på och ta fram. Tydligen ska psykiatrin spara 9miljoner under nästa år, vilket är en nyhet för mig. Vi vet även att barnsjukvården har sparkrav på 10miljoner för nästa år. Båda dessa områden är prioriterat av både majoritet och opposition. Om majoriteten lägger sparkrav på 19miljoner på dessa prioriterade områden kan man fråga sig hur mycket de icke prioriterade områden ska spara. 

Vi i Samverkan Gävleborg däremot kommer prioritera dessa områden på riktigt och göra allt vi kan för att lägga extra resurser på dessa områden. Och i vårt alternativ innebär det att man får mer resurser och inte mindre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar