torsdag 18 november 2010

Håller landstingsmajoriteten fortfarande den strategiska planen vid liv?

Nu blossar debatten om den strukturella planen igen. Så sent som igår kunde vi höra och läsa om förslag om att lägga ned barnkliniken i Hudiksvall. Detta var en del av den strategiska planen som presenterades förra våren. Majoriteten valde då att skicka in den i det kommande budgetarbetet, och där verkar den finnas kvar. (Vi ville däremot inte detta utan reserverade oss mot beslutet) Vi har under hela valrörelsen frågat sossarna vad deras planer är, men vi fick då inte några tydliga svar. Nu när valet är över verkar det som de gamla förslagen dyker upp igen.

Landstingsfullmäktige kommer hantera budget för 2011 nästa vecka där vi kommer diskutera förslag på åtgärder. Utöver de sparåtgärder som majoritetens politiker presenterar finns det även fler sparåtgärder som är på gång. Jag hoppas man är beredd att då även presentera dessa. För det kan inte vara så att det finns två budgethanteringar där bara en av dem hanteras politiskt. 

2 kommentarer:

  1. Bra Patrik! Verkar som det är himla mycket mygel om detta... hoppas att Hälsingland får behålla Hudiksvall, och att ni lyckas avstyra denna idioti!/Maria

    SvaraRadera
  2. Vi ska göra det vi kan. Tyvärr blev det inte maktskifte som vi hoppades på, då hade detta inte funnits på agendan idag.

    SvaraRadera