torsdag 1 mars 2012

Samverkan Gävleborg besöker Värmlandssamverkan

Som politiker är det viktigt med omvärldsspaning där vi behöver se hur andra landsting arbetar med att utveckla sjukvården. Idag och imorgon är vi på besök hos landstinget i Värmland och ser hur de arbetar med bl.a. psykiatrin. De har ett helt nybyggt psykiatrihus där man har 72vårplatser, vilket var mycket imponerande. Självklart så pratade vi även läkarbemanning där de idag har full bemanning inom psykiatrin till skillnad från oss som har stora problem att rekrytera inom det området.

Vi var även och tittade på patienthotellet i Karlstad som alla använder som förebild när vi diskuterar hur vi ska bygga vårt nya hotell i Gävle. Efter att ha hört hur deras tankar och idéer med detta så är jag helt övertygad om att vi är inne på rätt spår med vårt arbete med patienthotellösning vid Gävle sjukhus.

Nu på eftermiddagen har vi suttit ned med den politiska majoriteten som består av 6 partier (M,C,FP,KD,SVP,MP) och som kallar sig för Värmlandssamverkan. Det finns mycket likheter med vår Samverkan Gävleborg och det visar även på mycket goda resultat med en borgerlig majoritet som tillsammans med miljöpartiet styr över landstinget.

Nu fortsätter kvällen med att samtala med dem om viktiga frågor inom sjukvården, så som vårdval, patientsäkerhet och vikten av att ha en god ekonomi, där vi ska utbyta våra erfarenheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar