tisdag 24 april 2012

Landstingsledningen drar tillbaks förslag om att sluta med lustgas.

Efter stora påtryckningar från allmänheten och oss i oppositionen drar man nu tillbaka förslaget om att sluta med att använda lustgas inom förslossningsvården. Det fanns helt enkelt ingen annan utväg för majoriteten än att hantera detta ärende på detta sätt.


Efter att detta förslag presenterades har det rapporterats i hela landet om att Gävleborg ska bli först ut med att sluta med lustgas. Syftet var bl.a. att minska utsläpp av växthusgaser. Detta har så klart inte stärkt vårt landstings varumärke, som redan har dåligt anseende. Som ett förtydligande påstod man visserligen att detta endast skulle vara frivilligt att avstå från lustgas, vilket det redan är idag. (Jag hoppas att ingen tvingas till att använda lustgas mot sin vilja)

Genom starka påtryckningar från såväl allmänhet, oss i oppositionen och även majoritetens egen oppositionspolitiker i Hudiksvall så backar man nu helt. Detta visar nu att det arbete vi bedriver med att alltid sätta patienten i centrum faktiskt kan ge effekt även om vi än så länge befinner oss i opposition. Hade vi suttit i majoritet hade aldrig ett sådant patientfrånvänt förslag släppts fram.

Det är nog inte heller någon slump att nyheten släpps just idag. Imorgon har vi moderater en interpellation som ska besvaras på landstingsfullmäktige.

Jag hoppas att man nu tänker ytterligare en gång till innan man lägger fram nya förslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar