torsdag 10 april 2014

Upprörd sosse över bioreklam

I dagens Arbetarblad kunde vi läsa en insändare där insändarskribenten var mycket upprörd över att det sändes politisk reklamfilm på bio. Jag blev nyfiken på vilken reklamfilm de hade sett och läste vidare i insändaren. Reklamfilmen handlade om en familj som driver en kinesrestaurang och om deras villkor, berättarösten lät mycket likt Stefan Löfven skriver skribenten. Jag tänkte direkt, har socialdemokraterna gjort en liknande reklamfilm som vi moderater. De kände sig stolta över filmen när de satt där på bion som de antog var från socialdemokraterna, hon förklarar att hon och hennes käraste var stolta socialdemokrater.

I slutet på insändaren så beskriver hon hur upprörd hon blir när hon ser nya moderatloggan och hur moderaterna kan vara så fräcka att man gör en film som handlar om arbete och arbetares villkor, att man dessutom har tagit en röst som låter som Stefan Löfvens gör saken ännu värre.  Slutsatsen i insändaren är att hon inte gillar politisk reklam på bion.

Jag hoppas att denna reklamfilm väcker denna insändarskribents nyfikenhet. Hon förutsätter att endast socialdemokraterna kan berätta om arbetares villkor, men saker har förändrats. Filmen handlar om att vi tillsammans bygger landet och det är de arbetade timmarna som skapar resurser till välfärden. Hon bör även starkt fråga sig om hennes socialdemokraterna verkligen skulle kunna göra en likannde film. Med deras förslag på höjning av moms och höjning av skatten på arbetade timmar så kommer antalet arbetade timmar att minska och resurser som ”tickar” in till välfärden att minska.

Det finns numer bara ett arbetarparti i Sverige och det är nya moderaterna.

Ni kan själva se filmen och se vad ni tycker om den:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar