tisdag 21 februari 2017

En dag på Ambulansen i Bollnäs

Jag har idag spenderat ett arbetspass på ambulansen i Bollnäs. Det var en hektisk förmiddag med ett par prio1-körningar där vi körde patienter både till akuten på Bollnäs sjukhus och Gävle sjukhus. Jag fick möjligheten att se rädda hjärnan-spåret och direkttransport av patient till PCI med misstänkt hjärtinfarkt. Jag har tidigare varit med ambulansen i Gävle och det märks vilka avståndsskillnader det kan vara för de som blir sjuk i Gävle respektive i Bollnäs. Jag fick till och med vara med och köra ikapp en buss där en person hade blivit hastigt sjuk och ringt 112. Det var en riktigt körig förmiddag och till slut så fick vi tid med en sen lunch. Resten av dagen var det lite lugnare med möjlighet att prata om det som händer inom ambulansen. Jourförslaget kom så klart upp och det känns skönt att man nu har dragit tillbaks det och är beredd att diskutera alternativa förslag.

Vår ambulanspersonal gör ett fantastiskt arbete och jag blir riktigt stolt att som politiker får vara en del av detta. Det är med stor empati och ett bra och professionellt bemötande från personalen som gör att patienterna känner sig trygga när ambulansen kommer. Det är inte många inom vården som får den tiden att verkligen prata med patienterna som ambulanspersonalen får när man transporterar patienterna till något av våra sjukhus, man hinner avhandla mycket när man spenderar 1h i att åka till Gävle. Även om läget är kritiskt så skapar man ett lugn hos patienten vilket är en bra början för fortsatt behandling.

Den skönaste kommentaren var ändå när man på vägen till sjukhuset frågade patient om eventuella allergier och får svaret, ”inte allergiskt mot något annat än sossar”.

Det är långa arbetspass för ambulansen, idag var det visserligen inte ett dygnspass jag var med på men när det blir en prio1-körning 1 timme innan passet tar slut så vet man inte när man kommer hem. För de som jobbar inom ambulansen är det helt klart svårt att planera tiden efter ett arbetspass, man vet aldrig när man kommer hem. Idag var den sista prio1 körningen falskt alarm så vi kunde sluta kl 1810 som schemat säger.

Tack ni som arbetade på ambulansen i Bollnäs idag.

2 kommentarer:

  1. Bra Patrik✋

    SvaraRadera
  2. Bra! Det är när man är med själv som man förstår.

    SvaraRadera