onsdag 15 februari 2017

Tung dag inom politiken idag.

I morse nåddes vi av det tragiska beskedet att vår riksdagsledamot Maggan avled i natt. När jag nåddes av detta blev jag både överrumplad och ledsen. Man möts av en stor tomhet och det är svårt att formulera i ord vad man känner i detta läge, vilket märks när vi ska ge kommentarer till media. Vi har vetat att hon varit sjuk under en tid men dagens besked kommer ändå som en chock och man kan aldrig vara förbered på ett sådant besked.

Maggan var en bestämd politiker med tydliga åsikter, när hon pratade så lyssnade man. Jag har inte träffat på någon annan politiker som kunde prata om äldrefrågor som hon, det var alltid med engagemang och värme men samtidigt oerhört tydligt. Hon drog sig aldrig för att säga till om något gjorts fel.

Personligen har hon betytt mycket, det var Maggan som var länsordförande före mig och det var hon som ordförande när jag tog på mig uppdraget som landstingsråd. Jag har alltid kunnat vänt mig till henne och varit säker på att alltid få ett ärligt svar.

Vi kommer alla sakna henne, politiken har blivit en profil fattigare.

Tack för allt Maggan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar