tisdag 15 november 2022

Det är inte synd om mig Jenny Wennberg

 Regionen står inför stora utmaningar som vi aldrig har sett tidigare. Jag har i en artikel i tidningen svarat på frågor kring det och utifrån mina uttalanden så tycker nu helt plötsligt den socialdemokratiska ledarskribenten synd om mig.

Visst kan man tycka synd om mig att som får ta över och städa upp socialdemokraternas misslyckande i regionen, men det behöver man inte göra. Som politiker har jag gått till val på att få ordning på regionen och är beredd, oavsett i vilket ekonomiskt läge, ta ansvar för det och jobba stenhårt.

Nu menar Jenny Wennberg i sin ledare att det är synd om mig för att vi har en borgerlig regering med Ulf som statsminister som inte fortsätter gödsla pengar över regionerna. Men jag har tur som nu har en regering som verkligen tar sitt ansvar och får ordning på Sverige. 

Region Gävleborg har haft problem under många år. Jennys partivänner som styrt regionen i över 100år har inte tagit tag i de utmaningar som finns. Vi i den tidigare oppositionen har sett dessa problem och efterfrågat ett djupgående arbete för att komma tillrätta med de ekonomiska problem vi har. Vi har även erbjudit dem att sätta oss ned tillsammans och faktiskt se över detta och hitta de åtgärder som behövs. Men varje gång vi påtalat det så har sossarna tackat nej och fortsatt som om inga problem finns. 

Nu har verkligheten kommit ifatt dem och vi tar över stafettpinnen. Idag hade vi den första budgetberedningen för den nya majoriteten där vi gick igenom de ekonomiska förutsättningarna. Läger är ytterst besvärligt och vi kommer få svårt att göra åtgärder som ger effekt redan nästa år. 

Jennys ledare bekräftar däremot det socialdemokratiska problemet. Det är alltid någon annan som ska fixa våra problem istället för att vi själva gör det vi kan. Det är naivt att tro att en eventuell socialdemokratisk regering skulle fortsätta gödsla miljarder över regionerna. Under pandemin så ökade statsbidragen kraftigt för att kompensera vården för kostnader vi aldrig hade. Dessa miljarder har istället lagts på hög där de inte gjorde någon nytta. 

Så det är inte synd om mig utan det är mer synd om Gävleborgarna som i över 100 år haft en socialdemokratisk regionledning som aldrig jobbat med de ekonomiska utmaningarna. Jag lovar inte att vi kommer lösa alla problem på fyra år men vi kommer direkt ta tag i de problem som finns. Vi kommer inte gömma undan fakta eller dölja något utan vara öppna och transparanta, även om det smärtar en och annan ledarskribent. Om det sedan gör att väljarna belönar oss det återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar