tisdag 15 november 2022

Nu är Vindkraftverken sålda

 Så idag kom nyheten att man äntligen sålt våra vindkraftverk i Kalmar. Nu får äntligen detta fiasko ett slut men tyvärr ett väldigt kostsamt slut. Man har spenderat en bra bit över hundra miljoner för detta plus all tid som tjänstemän lagt på detta politiska äventyr. Allt detta gjordes för att köpa miljöpartiets och centerns lojalitet till sossarna, jag tror faktiskt att en och annan sosse såg detta vansinne men man gör allt för makten. 

Nu säljer man dem för 12miljoner kr vilket innebär att man gjort en förlust på över 100miljoner. Vi vet att verken inte är i användbart skick utan måste uppgraderas och renoveras för många miljoner. 

Vi moderater var emot redan 2011 när de köptes, men när de väl var köpta så ansåg vi att man skulle göra sig av med dem. Men i våras så lades de äntligen ut till försäljning, vilket var en seger. 

Nu när miljöpartiet lämnar regionen(man lyckades inte få tillräckligt stöd för att sitta kvar i fullmäktige) så kan man äntligen sälja verken. Jag ska ge Miljöpartiets avgående regionråd Karin Jansson cred för att hon faktiskt erkänner de misstag som begicks, även om det tar emot. 

Jag hoppas att den avgående majoriteten har lärt sig något av detta, även om det var en dyr läxa. 

Länkar till tidigare bloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar