fredag 6 januari 2023

Statskupp i regionen?

 Nu har det nya året börjat och vi moderater tillsammans med våra vänner i KD,SVG och SD har tagit över ansvaret för regionen och ledningen av den.

Detta är något som irriterar en del och de politiska motståndarna ogillar detta skarpt. Det är en helt naturlig reaktion som vi sett tidigare genom historien. Den mest omtalade är när de borgerliga tog makten 1976 och man beskrev detta som en statskupp. Man möttes även av ett stort motstånd från de opolitiska tjänstemännen vilket såklart gav problem att genomföra den politik som de borgerliga hade gått till val på.

Sätter man maktskiftet som nu sker i regionen i perspektiv så kan man förstå hur motståndarna rasar över allt som händer här, högt som lågt. Man kanske inte säger statskupp rakt ut men den känslan tror jag dagens socialdemokrater, centerpartister i regionen delar med de som förlorade makten 1976.

Så då är det inte så konstigt att vi kan läsa insändare där man ondgör sig över oss moderater och speciellt mig som den nu högsta politikern i regionen. Det är jag som kommer målas ut som att det är jag själv som släppt in SD i finrummet. Det är jag personligen som ansvarar för allt vad som sagts genom årens lopp och vad som sker.

Det skickas anonyma insändare som skriver att man är moderater, fast man inte är det. Man gör nu allt för att sänka det nya styret. De skyr absolut inga medel i detta. Sedan kan man se hur de försöker sätta mediabilden över det som händer men även det som hänt. Man skriver interpellationer och frågor i en takt som t.o.m. får den gamla oppositionen och bli förvånad. Men det som kanske förvånar en del är att interpellationerna har inte med det som händer i regionen att göra utan man frågar mer vad partierna tycker och då inte det parti som man angriper på debattsidorna utan våra samarbetspartier.

Allt detta har vi såklart varit förberedda på, för jag hade blivit förvånad över om de inte hade tagit till alla maktmedel de har för att sänka oss. Detta påverkar även såklart oss i majoriteten. Vi får lägga onödig energi på att förklara att vi inte är onda, inte homofober och vi står upp för allas lika värde. Det stressar även den politiker och sympatisörer som vill att vi ska mottrycka och gå till motattack.

Men till alla dem kan jag bara säga, håll ut! Det kommer fortsätta men väljarna är inte intresserad av pajkastning. De vill se nytt politisk ledarskap, som levererar bra politik och som faktiskt tar ansvar. Är engagerad, tillgängliga och lägger tiden på viktiga saker som påverkar alla som bor i länet och inte intern politisk pajkastning.

Det är även värt att påminna oss alla att vi har gjort något historiskt. Aldrig sedan den allmänna rösträtten infördes har det varit någon annan som lett regionen än en socialdemokrat. Vi har gjort det som generationer före oss har drömt om. Jag har personligen varit med om detta tidigare i Gävle när vi 2016 kastade ut sossarna från kommunledningen, och har fått möjlighet att göra det igen. 

Nu ska sikta framåt och de kommande fyra åren. Vi kommer ha en jobbig opposition, men det är deras roll. Vi kommer ha en media som granskar oss, vilket är deras uppgift. Vi kommer även ha en vänster/center i landet, länet och kommunerna som gör allt för att svartmåla borgerligheten och brunsmeta oss. Vi får inte lura oss i fällan och hamna i den gyttjebrottning som sossarna, vänstern och en och annan borgerlig politiker vill få oss i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar