lördag 1 maj 2010

Risk för få anbud Bollnäs sjukhus

Igår hörde vi på radio hur vårdföretagarna varnade för att det kommer bli få eller inga anbud som kommer in på upphandlingen av Bollnäs sjukhus. Jag har tidigare påpekat risken med att det inte blir några intressenter med det underlag vi har skickat ut från landstinget. När vi dessutom har fått in väldigt många frågor på underlagen, där landstingets tjänstemän inte har gett tillfredställande svar. Jag hoppas att det kommer in många anbud, hoppet är det sista som överger en.

Man vill från vårdföretagarna ha en dialog med landstinget om upphandlingen, men landstinget har vart kallsinniga. Tidigt i processen hade vi en RFI (Request For Information) som gick ut till de intresserade entreprenörerna. Detta var ett svar på vår fråga hur vi skulle få reda på hur dessa entreprenörer såg på Bollnäs sjukhus och hur det kan utvecklas. Detta har vart en viktigt del när man tog fram kraven, men det har tydligen inte räckt.

Man påstår även att det finns en dold agenda där majoritetens politiker vill lägga ned Bollnäs sjukhus och man vill ta de privata vårdföretagarna till hjälp. Från oss Moderater finns inga sådana planer. Vi vill upphandla Bollnäs sjukhus för att på det sättet utveckla sjukvården i vårt län. Vår målsättning är att vi ska ha Sveriges bästa sjukvård och då krävs det mångfald och engagemang. Hur sossarna vill göra får vi veta ifall de vinner valet, innan kommer vi nog tyvärr inte få några svar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar