onsdag 6 oktober 2010

Kaos i landstinget

Läget i landstinget är kaotiskt. Landstingsmajoriteten var nog inte beredd på att kunna sitta kvar vid makten efter valet. Sossarna har möjlighet att fortsätta med dagens majoritet eller bilda en ny med vänsterpartiet. Det logiska hade vart att man tidigt väljer vilka samarbetspartners man vill ha för de kommande åren, men just nu verkar ingenting hända. Alla sitter och väntar på att någon annan ska göra något och under tiden fortsätter landstinget utan styrning.

 Vi har denna vecka haft ytterligare en budgetberedning där ingenting nytt kom fram och vi fick veta att man kommer skjuta fram budgetärendet till december. Någon direkt orsak kan man inte presentera utan man skyller på att det inte finns någon majoritet. Man kan fråga sig vad sossarna hade planerat innan valet. Denna hantering är oseriös och förvärrar landstingets problem.

 Vi i Samverkan Gävleborg hade en tydlig plan hur vi skulle ta över makten i landstinget, det fanns även planer på hur vi skulle besätta olika poster och hantering av budget. Borde inte sossarna också ha gjort en planering för arbetet efter valet, eller blev man helt överrumplad över att man nu har möjlighet att fortsätta regera vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar